zondag 14 november 2010

Bouwupdate 11

Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb bijgewerkt hoe het er voor staat met de verbouwingen in ons eigen huis. Om even terug te lezen kijk dan op bouwupdate 9 en bouwupdate 10. We moeten onze aandacht nu verdelen over de werkzaamheden aan de tweede gîte en aan ons eigen stulpje. Maar ook dit vordert gestaag. De pui in de voorgevel is nu nog mooier één geheel geworden met de nieuw gevoegde façade. De twee openingen aan de onderkant naast de openslaande tuindeuren heb ik op eenzelfde manier dichtgemetseld als de maçons van ruim honderd jaar geleden. Graag werken we met glas-in-lood. Vanuit Nederland hebben we aardig wat oude glas-in-lood ramen meegenomen en we krijgen er ook nog veel nieuwe bij van Nederlandse vrienden. Deze raampjes worden mooi verwerkt in ons eigen huis. Zo krijgt het huis meer karakter. Boven Anne's slaapkamerdeur en de deur van de kleine badkamer zitten nu deze kleine raampjes. Verder is Anne's slaapkamer nu helemaal gestuct. Haar bed staat er zelfs al in. Komende zomer zal er eindelijk in kunnen. Voor nu is het alvast haar plekje om zich even terug te kunnen trekken. In Noah's kamer moest nog aardig wat gebeuren. Zijn wand moet helemaal naar boven opgetrokken worden. En om deze enorme muur een beetje meer karakter te geven heb ik er twee smalle ramen in geplaatst zodat de hoogte nog meer geaccentueerd wordt. Het dakspant blijft door middel van een raam gedeeltelijk zichtbaar vanuit zijn slaapkamer. En andere grote klus is het isoleren van de binnenzijde van het dak. Ik kan dit dak alleen maar bereiken vanaf de woonkamervloer met een enorme steiger. Het dak bevind zich op 6 tot 8 meter hoogte vanaf deze vloer. Zo staat er nu een enorme stellage midden in de woonkamer van waaruit ik de nok kan bereiken om het geheel te kunnen isoleren. Een spannend klusje op eenzame hoogte. Het benadrukt nogmaals de ruimte die ons huis gaat krijgen. Hiernaast vind je ook een overzichtsfoto hoe het er op dit moment bij ons binnen uitziet. Ook is Noah's 'buitenmuur', de muur die opgetrokken gaat worden om de ruimte achter ons woonhuis te scheiden, met brede gipsblokken geplaatst. Als eerste een stevige betonnen fundering gestort op de al bestaande muur. Vervolgens de gipsblokken daarop gestapeld. Zo krijgt ook zijn kamer een heel ander aanblik. We zijn er nog lang niet maar we komen steeds een stapje dichterbij.


































































5 opmerkingen:

  1. MOOI WERK SJOERD!
    Leuk te zien hoe mooi dat het is!
    Goed idee de pui zo hoog te maken, kunnen jullie ook vanaf de bovenverdieping voren naar buiten kijken! Hoe is het met de koker / buis voor de was, wordt die ook nog geplaatst?

    Groeten, Maurice.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen winterslaap in Pauliat, dat is wel duidelijk. Het ziet er allemaal knap uit, in alle betekenissen van het woord. Chapeau!
    Onze deur in de Bourgogne hebben we voor enkele maanden op slot gedaan. Cordialement,
    Jos en Ineke E.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi familie Groenendaal,
    Een hele klus, maar jullie definitieve woonruimte komt steeds dichter bij.
    Het ziet er erg indrukwekkend uit. Heel mooi!
    Groetjes uit Oirsbeek.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Indrukwekkend hoor Sjoerd en Felicia. Het ziet er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...