vrijdag 31 juli 2009

Four à pizza

In het voorjaar hebben we de oude broodoven voor het eerst echt in gebruik genomen. Afgelopen weken hebben we met al onze gasten heerlijke pizza's gegeten uit de houtgestookte oven. We hebben nu goed door wanneer we hem moeten ontsteken, hoeveel hout erin moet, wanneer ie mooi op temperatuur is. De kinderen en ouders kunnen allemaal hun pizza zelf bereiden. Alle ingrediënten zijn voorhanden en er wordt dan ook heerlijk gesmuld van de pizza's. Ook ontbreken de echte Limburgse vlaaien natuurlijk niet. Onze buren van het hele dorp weten ons al te vinden en komen pruimen, appels en nog veel meer fruit brengen om de vlaaien te beleggen. We hebben ook al broden gebakken en binnenkort moeten we maar eens echte baguettes gaan bakken.

2 opmerkingen:

  1. Lekker, lekker!!

    Tot volgende week,

    BertMireilleCarlijnEllenoor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Lekker waren ze zeker, maar het geheel er om heen was ook zeer de moeite waard. Het aanmaken van de "four", en het nuttigen van een paar pastisjes.

    "Pastis is een aperitief op basis van steranijs en kruidenextracten, dat met name in Frankrijk populair werd na het verbod op absint. Het alcoholpercentage ligt tussen de 40% en 45%. Voor consumptie wordt er koud water aan toegevoegd, waarbij de karakteristieke troebeling ontstaat, en bij voorkeur de four op temperatuur gebracht wordt"

    Groetjes Fam Erkens

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...