dinsdag 5 mei 2009

Pizza's uit de bakoven

Afgelopen weekend hebben we voor het eerst de four (de oude bakoven) echt op temperatuur gebracht. We hadden aardig wat informatie ingewonnen bij diverse boerinnekes bij ons in de buurt. Rustig aan beginnen met een vuurtje, daarna uitbouwen naar een groter vuur. Anders zouden de baksteentjes aan de binnenzijde van de oven wel eens kunnen gaan barsten. Een aantal maanden geleden heb ik al eens een klein vuurtje gemaakt maar dat was niks in vergelijking wat we nu zouden gaan doen. Er moeten een aantal fagots in. Dit zijn dunne takjes samengebonden tot een handzaam geheel. Deze schuif je zo door de opening aan de voorkant de oven in. Het vuur werd heter en heter. Zo heet zelfs dat de bakstenen aan de bovenkant van de four wit werden. Felicia heeft samen met ons bezoek, Esther, Arien, Cesar, Carlijn, José, Ilse en Elle de pizza's in elkaar geknutseld. Een waar versierfestijn voor de kinderen. Uiteindelijk hebben we de pizza's op bakplaten de oven in geschoven. De oude attributen, zoals de broodschuiver en asveger hebben we nog steeds maar werken niet helemaal met dunne pizza bodems. Dus hebben we maar een hark gebruikt om de pizza's te verplaatsen in de oven. Na 10 minuutjes kwamen de pizza heerlijk knisperend en knapperend de oven uit. Komende zomer gaan we iedere week de oven ontsteken om heerlijke pizza's te maken en natuurlijk gaan we ook brood, vlaaien en andere lekkernijen proberen. Eet smakelijk!!

1 opmerking:

  1. Whaw, dat ziet er héérlijk uit. Krijg meteen honger. Prachtig die oven. Als ik het zo bekijk denk ik dat jullie hem nog vaak zullen gebruiken.

    Groet Fam Erkens

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...