maandag 21 januari 2008

De zolder is bereikbaar

Op vrijdagmiddag zijn de broer van Felicia, Gilbert, en zijn vriendin Angelina bij ons aangekomen. Onze bestelauto konden we bij de grote verhuizing niet meenemen, dus die hebben zij nu gebracht. Om 16h00 hebben we samen de kinderen uit school gehaald. Het was ontzettend leuk om ze weer te zien. Het is nog maar kort geleden dat we vertrokken zijn uit Nederland maar het voelt alsof we al maanden weg zijn. Gilbert en Angelina gaven te kennen dat er van het weekend wel geklust moest worden. De werkkleren waren meegenomen dus die moest wel gebruikt gaan worden. Dus werd het werkplan uitgebreid met het plaatsen van de trap in de woonkamer, zodat we dan van binnenuit de zolder zouden kunnen bereiken. Hier willen we een badkamer en slaapkamers gaan maken. Op zaterdagmorgen hebben we de Brico Depot leeg gekocht zodat alle overige Franse klussers een vrij weekend zouden hebben. Na de bus en aanhanger volgeladen te hebben met bouwmaterialen zijn we weer richting Pauliat gereden. Daar had het lunchvoorbereidingsteam al een overheerlijke lunch in elkaar gezet. ’s Middags hebben we een begin gemaakt door de zolder eens flink uit te mesten. De zolders in oude Franse huizen werden gebruikt om het graan en overig eten op te slaan. Dat werd dus stofhappen en bij het schoonmaken zijn er nog een aantal leuke bankjes en dakraampjes gevonden. Na eerste goed uitgemeten te hebben is de zaag de plankenvloer in gegaan. Daarna de balk onderstut en heeft ook hier de kettingzaag huis gehouden. Draagbalk omzetten, nog wat bijzagen en voila… een waar trappengat is ontstaan. De rest van het werk moest wachten tot de zondag. De dames hebben zich heerlijk uitgeleefd in de keuken en er stond daardoor een mengeling van Frans/Nederlands/Portugese maaltijd op tafel. Op zondag hebben we de trap in elkaar geknutseld en na een dik uur stoeien met het bouwpakket en de bouwtekening konden we hem in elkaar zetten en op zijn plek plaatsen. Het moment suprême was aangebroken en Noah had de eer om als eerste naar boven te lopen. Het hele weekend had hij er zich op verheugd en eindelijk kon hij de zolder zien. ’s Middags zijn we nog gaan wandelen bij les Pierres Jaumâtres en hebben we een bezoek gebracht aan de prachtige kerk in Toulx Sainte Croix. Kortom, een vruchtbaar en gezellig weekendje. Merci Angelina en Gilbert voor jullie geweldige hulp!

2 opmerkingen:

  1. Poeh, wat hebben jullie in zo'n korte tijd al een hoop werk verzet. Als het wennen op school voor Anne en Noah net zo gaat staat jullie helemaal niets meer in de weg om dit avontuur te doen slagen!

    Groetjes,
    Maarten, Susan, Evelien en Maarten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee hallo,
    Jullie beginnen zowaar een echt huis te creëren.
    Vooral opvallend dat het eerst duidelijk een vieze oude schuur is en nadat jullie het onder handen hebben genomen omgetoverd is tot een moiooi ruimte.
    Leuk om te horen (lezen) dat alles goed verloopt en dat Anne en Noah zich al zo lekker thuis voelen op school.

    Heel veel groetjes uit een lekker regenachtig Schinnen,


    John, Meike, Ploen en Pol

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...