woensdag 1 september 2010

Aga Stanley Donard range cooker

Hoe ons huis te verwarmen? Deze vraag stellen we ons nu al heel wat maanden. Dat we de verwarming op hout willen hebben dat stond wel al vast. Lang hebben we rondgelopen met het idee van een prachtige leemkachel. Maar afgelopen week liepen we tegen een andere droom aan. Misschien wel eens gezien? Die prachtige gietijzeren geëmailleerde fornuizen. De bekendste onder deze range cookers zijn die van Aga. Je hebt ze ook van Esse, Rayburn en nog enkele andere. Allemaal ingelijfd door de Aga-groep. Een enorme kennis en ervaring samengebundeld. Zo ook de range cookers van het uit Ierland komende Waterford Stanley, ook Aga. Afgelopen maandag togen we naar een prachtig gelegen landhuis in de Vienne. Vrijstaand in de keuken stond ze dan. Een 5 jaar oude Stanley Donard range cooker. Het is een houtgestookt fornuis en het mooie van dit systeem is dat je ze uit kunt bouwen door er verschillende radiatoren aan te hangen in alle vertrekken die je wilt. Tot wel 12 radiatoren. Tevens kan het ook het huis van warm water voorzien. Met 350 kg schoon aan de haak een gigantisch zwaar fornuis. Het was ook een hele klus om ze in de aanhanger te krijgen. Nu kunnen we eindelijk de verwarming definitief in ons huis integreren.

Update! Inmiddels zijn we al weer wat jaren verder en klik hier om te zien hoe de range cooker een mooi plekje heeft gekregen in de geheel opnieuw opgebouwde natuurstenen schouw in de keuken.

5 opmerkingen:

  1. Ik ken ze, dit zijn fantastische cookers! Superaankoop...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw ! Je schrijft wel helemaal enthousiast over het verwarmen van julle huis, maar ik zie Felicia al roeren in allerlei geurende potten en pannen op dit machtige fornuis en hoeveel ovenschotels, taarten kunnen er wel niet tegelijk in ? Super mooi !!!
    Groetjes van ons 4tjes, Dorothe

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie koop , het beste van het beste in huis zowel om te koken als te verwarmen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie AGA. Simon heeft er ook een in z'n woonkeuken. Maar kookt er niet op.
    En hebben jullie hem al uitgeprobeerd? Lekker warm in huis?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooi! Wij kochten twee jaar geleden een ESSE (nog geen deel van de AGA groep) om in onze nieuwe moderne keuken te zetten: heel erg blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...