donderdag 10 januari 2008

We hebben telefoon en internet

Afgelopen zaterdag hebben we een telefoonlijn en internet aangevraagd. Dit had heel wat voeten in aarde. We werden geholpen door een juffrouw die net pas bij deze telcomaanbieder in dienst was getreden. Regelmatig moesten er hulptroepen uitrukken om haar bij te staan. Niet dat wij het snelle Frans niet konden volgen, nee, madamoiselle was nog niet zo bedreven in het ingewikkelde softwareprogramma om nieuwe klanten in te voeren. Afijn na een behoorlijk tijdje was het probleem verholpen en zouden we een telefoonlijn met adsl krijgen. Aangezien er nooit een telefoon gerinkeld heeft op Le Petit Pauliat zou dit betekenen dat de heren van France Telecom een draadje zouden moeten gaan trekken van één van de telefoonpalen bij ons in het gehucht. Pas de problem verzekerde madamoiselle ons. De afspraak stond gepland op donderdag 10 januari om 10.00 uur. Vandaag was het zover. Na alle verhalen uit boeken over Frankrijk, tv programma’s over het leven aldaar en wat allemaal nog niet meer, waren wij benieuwd of ‘’de Fransen’’ op tijd zouden zijn. En, zo waar, om 2 minuten vóór 10 verschenen er twee auto’s van het kabelbedrijf van France Telecom bij ons erf. Geweldig, deze jongeheren waren op tijd! Vive la France. Werkelijk alles verliep vlekkeloos. De jongeheren waren zeer bedreven in het trekken van de bovengrondse telefoonlijn. Hup, ze hadden een kleine kraanwagen bij en daarmee konden ze simpeltjes de paal bereiken. Er werd een aftakking gemaakt en daarna werd de kabel naar ons huis getrokken. Even een trou (gat) zoeken in de 60 cm dikke muur en huppakee de kabel bereikte hierdoor la cuisine (woonkeuken). Telefoon aansluiten, livebox inpluggen, laptop opstarten en… jawel we zijn weer bereikbaar. Even nog een drankje gedaan met de jongens en ze hartelijk bedankt voor de snelle en perfecte hulp.

3 opmerkingen:

  1. Wat super! Hoe zo Franse bureaucratie? Zo kunnen we al jullie perikelen en verbouwingen 'live' volgen. Plug de webcam alvast maar in ;-)
    Groejes, Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prima gedaan, je hebt de "franse slag" al beet.
    Met een drankje een een vriendelijke snuit bereik je hier vanalles. Ze moeten eerst wel komen hé,maar wij hier in de Charente hebben ook nooit problemen gehad. Het is wel zo, als je op het einde van het adsl bereik zit, zoals wij, je soms te pletter ergert aan de snelheid van Mr Wanadoo/orange.
    Succes nog met je nieuwe toekomst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou als ik dat zo lees doet dat mijn KPN telecom hart sneller kloppen ;-)

    Groetjes Marc

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...