zaterdag 7 januari 2012

Nieuwjaarsborrel avec Les Oliebollen

Ha, geweldig! Gisterenavond was het weer tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel in de salles de fêtes in Treignat. Ieder jaar wordt het drukker bij deze borrel. Na het grote succes op oudjaarsavond bij onze Franse vrienden hadden wij het idee om alle Treignatois et Treignatoises te verrassen met een overheerlijke oliebol uit de Lage Landen. In de middag zijn we druk in de weer geweest om de schalen gevuld te krijgen. Noah en Anne worden volleerd oliebollenbakkers. Het is natuurlijk altijd spannend om een onbekend gerecht mee te nemen naar een bijeenkomst van onze mede dorpsbewoners. Maar eten zit de Fransen in het bloed en daar willen ze altijd het naadje van de kous van weten. We hadden dan ook een ruime uitleg over deze oud/nieuwjaars traditie op papier gezet. Na het officiële nieuwjaarswoordje van monsieur le maire over het wel en wee van het dorp worden de flessen ontkurkt en gaan de schalen met hapjes rond. Zo ook onze schalen met Les Oliebollen. Wij noemen ze les Oliebollen maar ze worden ook wel Les Croustillons genoemd. Het was spannend of de mensen ons hapje wel zouden waarderen. Al snel vernamen wij dat Les oliebollen zeer gewaardeerd werden. Recepten moesten ze hebben. Dus toverden wij een stapeltje uitgeprinte recepten uit onze tas om deze te overhandigen. De schalen waren in een mum van tijd leeg. Dat wordt dus traditioneel oliebollen bakken tijdens de jaarlijkse Vœux du maire!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...