Het weblog van Felicia, Sjoerd, Anne en Noah Groenendaal
Lees de verhalen en belevenissen over ons leven hier en over de ontwikkeling en verbouwingen van ons vakantiedomein Le Petit Pauliat, gîtes en safaritenten in Pauliat, Treignat, Allier in Frankrijk.
joie de vivre (la ~ (v)) levenslust (de ~ (m)), levensvreugde (de ~ (v)), levensgenot (znw.)... op het Franse platteland.
vrijdag 16 april 2010
Paardenbloem
Er staat wat op het vuur te pruttelen. Kijk ik in de pan en wat zie ik... Paardenbloemen. Paardenbloemen? Tja, Felicia krijgt regelmatig van de oude madammekes prachtige recepten. Zo hebben we laatst paardenbloemsalade gegeten. En ik moet zeggen het smaakte heerlijk. De paardenbloemen uit Pauliat schijnen van zeer goede kwaliteit te zijn. De madammekes kunnen het weten want ze lopen hier al wat jaartjes rond. Nu staat er dus weer een pan op het vuur. Paardenbloemsiroop wordt er gemaakt. Heerlijk om uit te smeren op een stukje stokbrood. Dat wordt smullen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik ben heel benieuwd waar het naar smaakt. De sla ken ik wel en de thee natuurlijk, maar de siroop? Appels? Of kruideiger?
BeantwoordenVerwijderenGeniet ervan, goed weekend en groet Roelien
Kruidiger bedoel ik
BeantwoordenVerwijderenwe willen gewoon het recept! ;-)
BeantwoordenVerwijderen@ Roelien en Nola; Hier in het dorp zit een boerinneke, zij maakt overheerlijke geitenkaas. Men neme zo'n lekker kaasje, besmeert een schijfje baguette ermee, doopt een lepeltje in de paardenbloemsiroop en besprenkel je broodje hiermee... Joie de vivre!
BeantwoordenVerwijderenDit nodigt uit tot een nieuwe rubriek op je site 'Lokale recepten' of 'kruidige recepten uit eigen tuin' ;-)
BeantwoordenVerwijderenSay cheese! Groetjes, Eva
... en nu iedere keer als ik een veldje zie met paardenbloemen, krijg ik zin om ze in een pan te gooien .... erg leuk dit soort berichtjes ...
BeantwoordenVerwijderenGr. Diana