dinsdag 10 februari 2009

Storm

La tempête heeft vannacht flink huisgehouden in Pauliat en omstreken. We hebben bijna niet geslapen en vanochtend hebben we de schade pas op kunnen nemen. Op het dak van de gîte zijn een aantal platte pannen weggewaaid. Maar het dak van de losstaande schuur, waar de yogaruimte komt, is over een flink stuk volledig weggeslagen. Hele rijen dakpannen zijn naar beneden gekomen. Grote gaten in het dak... De loodzware eiken staldeuren van de werkplaats zijn helemaal uit hun verband gerukt. Ook de aangrenzende schuur achter ons toekomstige woonhuis heeft geen nok meer. Alle nokpannen zijn er af gekomen. Tja, daar sta je dan. Verzekering gebeld. Dakdekkers hebben het gigantisch druk. De rest van de inwoners van ons gehucht hebben ook flinke schade. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. In Treignat zijn hele schoorstenen op auto's terecht gekomen. Maar we helpen elkaar, dat schept een enorme band.

2 opmerkingen:

  1. Holy f*** roepen wij hier een koor. Wat een ellende! Jeetje... Hier was het vannacht ook flink aan het tekeer gaan, maar gelukkig lang niet zo erg als bij jullie want wij hebben helemaal geen schade. Hopelijk krijgen jullie het goed geregeld met de verzekering, wat een gedoe! Maar geen gewonden en wel eensgezindheid in het dorp, dus dat is mooi. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soooooow, lekker weertje geweest daar! Dat jullie niet goed geronkt hebben de hele nacht, kan ik me erg goed voorstellen. Is Ukkie niet weggewaaid? Of nu dan toch de conifeer?
    Groet Es

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...