zondag 5 oktober 2008

Bramenjam en vlierbessenjam

Ook hier doet de herfst rustig aan zijn intreden. 's Ochtends is het behoorlijk fris maar daarna gaat het zonnetje weer flink haar best doen en komt het kwik toch weer richting de 18 graden met een strak blauwe hemel. De ideale tijd dus om eens langs de bramenstruiken te struinen. De vlierbes is al enige tijd geleden van de, in onze tuin staande, struiken geplukt. Hele manden, emmers en koelboxen vol met vers fruit. Daarna alles goed schoonmaken en de pan in om verwerkt te worden tot heerlijk bramenjam en vlierbessenjam. De komende dagen gaan we de appelbomen rondom Pauliat te lijf en zullen de dames van het 'versfuitverwerkingsteam van Pauliat' ook nog appelgelei maken. En natuurlijk kunt u al deze heerlijkheden volgend jaar in ons, tot nostalgisch winkeltje omgedoopt, bakhuis tegen een vriendenprijsje van grootgrutter Anne kopen. Ook zullen daar iedere dag verse eitjes en brood te vinden zijn, zo ook overheerlijke Limburgse vlaaien en allerlei andere lekkernijen. grootgrutter Anne, elke dag beter

2 opmerkingen:

  1. SUPER!

    Aangezien ik fan ben van de vlierbes lees ik dit artikel met veel plezier!
    De jam zal in no-time (hoe zeg je dat op z'n Frans?) uitverkocht zijn!

    Groeten, Maurice.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey jongens,
    Super joh. Dit zal een feest geweest zijn.
    Misschien kunnen we binnenkort wat proeven.

    Lieve groetjes nr. 14

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...