maandag 11 augustus 2008

Le Fournil de Petit Pauliat

Bij onze boerderij bevindt zich ook een oud bakhuis met enorme broodoven. Het bakhuis, de fournil, staat apart van het woonhuis. Dit is gedaan omdat in vroegere tijden de boerinnekes van de omringende boerderijen hier hun baguettes, pain en andere lekkernijen kwamen bakken. Door de fournil niet tegen het huis aan te bouwen bleef de boerderij gespaard als er ooit eens brand uit zou breken. Het is een mooi natuurstenen gebouwtje en het heeft best een behoorlijke ruimte binnenin. De ruime bakoven hebben Noah en ik gisteren eens flink schoongemaakt en gekeken wat er nog gerestaureerd zou moeten gaan worden. De oven is nog steeds in prima staat. De tegelvloer moet hier en daar opnieuw gelegd worden maar verder zijn de stenen en voegen nog in prima staat. Het was een behoorlijke stofbende dus dat betekende stofmaskers en brillen op bij de schoonmaak. Noah is als laatste de oven ingeklommen om nog een extra inspectieronde uit te voeren. Wij willen de oven graag in de toekomst in ere herstellen en hierin onze broden en overheerlijke Limburgse vlaaien voor onze gasten gaan maken. Tevens zal dit ook een klein winkeltje met lokale producten gaan worden.

1 opmerking:

  1. Hoi Sjoerd en Felicia,

    Klinkt goed!
    Wat een leuk idee.

    Veel succes!

    Groeten, Maurice.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...