dinsdag 27 januari 2009

Haantjes gedrag

Zoals jullie weten heeft één van onze kippetjes afgelopen zomer vier kindjes gekregen. Nu is het altijd afwachten wat het gaat worden naarmate de kuikentjes groeien. Wel, we hebben van de vier kuikentjes, één hennetje en drie!! hanen. Ja, drie van die stoere kerels in een ren vol hennen dat is vragen om moeilijkheden. Het kippie legt al van die kleine eitjes. Heel leuk te zien tussen al die joekels van eieren van de moederhennen. (ja bij ons leggen ze nog iedere dag trouw hun eitjes). Maar de drie hanen.... Tsjonge dat is me wat zeg. Ja hanen vertonen hanengedrag dus dat is iedere dag knokken. Stoer lopen ze door de tuin. Luid kukelen ze tegen elkaar op. Maar zo'n knokpartij is toch niet zo prettig om te zien. Op de foto zie je de twee broers elkaar flink de les lezen. Ze maken allebei een salto achterwaarts net nadat ze met hun poten elkaar een rotschop hebben gegeven. Ja, de buurvrouw zei het al, er moeten er toch echt twee aan geloven. Wel, we blijven beginnende boertjes dus dat klusje laten we waarschijnlijk mooi over aan één van de potige buurboerinnekes. Zij zijn dat immers gewend.

4 opmerkingen:

  1. Ahhhhh ..... kun je er niet 2 mensen blij mee maken, zodat ze gewoon groot kunnen worden? :-(

    Zoals je merkt ben ik nog niet klaar voor het "echte" boeren leven.

    Doei doei

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Diana, niks voor 14 Pauliat?? De rest hier op het boerenland heeft zelf al een hanenoverschot ;-) Wij moeten er ook aan wennen dus voorlopig lopen Harry, Frits en Karel nog heerlijk rond te scharrelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben sinds kerstavond een van de 8 hanen uit een nest bij Simon. Hij is gered dus, want de andere 7 gaan de soep in.
    Onze haan is wat groot voor de 2 hennen die we hebben, maar ze zijn wel een leuk koppeltje zo. Helaas kwam vandaag de buurvrouw klagen over het kraaien. Ze wordt zo'n 6x per nacht wakker omdat de haan de gehele nacht door kraait :-(
    Maar de beestjes nestelen zich ook regelmatigi de boom waardoor het geluid nog veel erger is. Vandaag zijn ze weer opgehokt, dus het zal wel meevallen met de overlast. Anders moeten we het hok toch maar gaan verplaatsen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Onze haan heeft nog nooit gekraaid!! Wel heeft ie een gezwel zo groot als een tennisbal aan z'n nek hangen. We hebben hem trouwens voor veel geld op de markt gekocht. Dat doen we ook nooit meer, want sindsdien worden er overal om ons heen haantjes aangeboden!
    Tessel.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...