maandag 22 oktober 2007

Anne 9 jaar !!!

Ons meissie is 9 jaar geworden. Kleine meisjes worden groot. Dat kun je wel zeggen. Zingen, cadeautjes, een feestontbijtje, veel sms-jes, telefoontjes uit Nederland. Anne’s eerste verjaardag in Frankrijk. Na alle cadeautjes zijn we naar de Mairie van Treignat gereden voor een eerste kennismaking. We hebben een leuk gesprek gehad met de secretaire en de 1e adjoine. Mr le Maire komt zo af en toe eens binnen wandelen dus die zien we een dezer dagen wel een keer. Na dit bezoekje zijn we doorgereden naar Montlucon waar een splinternieuw zwemcomplex is gebouwd met een leuk zwembad met glijbaan en wildwaterstroompje. Hier hebben we ons heerlijk vermaakt.




Na dit uitstapje zijn we teruggereden naar Treignat voor onze afspraak met de twee onderwijzers van de school. Even voor vieren zijn we het lokaaltje binnengegaan zo konden Anne en Noah nog even de laatste minuten van de les meemaken. De klaslokalen zien er heel leuk uit en de juffen zijn bijzonder aardig. Anne komt met 19 leerlingen bij juffrouw Sophie in de verzamelklas CM1/ CM2 terecht en Noah komt met 25 leerlingen bij juf Emilie in de verzamelklas CE1/CE2 te zitten.


3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk dorpsschooltje! Is de school voor jullie op loopafstand? Het lijkt me leuk als Anne en Noah vriendjes kunnen maken die dichtbij wonen. Hoe vinden zij de grote verhuizing nu het zo dichtbij komt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ons huis staat 700 meter van de school vandaan, dus lopend is het prima te doen. We wonen in Pauliat dichterbij school dan toen we nog in Amstenrade woonde. Ze kunnen gewoon fietsen. Dan zijn ze ook een bezienswaardigheid in het dorp omdat er natuurlijk geen een Frans kindje op de fiets naar school komt. Dat is echt iets "Hollands". In Treignat, waar de school is, wonen ook andere kinderen dus vriendjes zullen er wel gaan komen. Ik zal aan Anne en Noah vragen of ze een reactie geven op je laatste vraag! Dat kunnen zij het beste zelf vertellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Eva,
    Ik vind het heel leuk dat wij gaan verhuizen.
    De school vind ik ook heel leuk en Noah zit in de klas van CE1/CE2.
    Ik zit in de klas van CM1/CM2.
    's Middags op school eten wij warm in de kantine.
    Ik heb al heel veel leuke kinderen gezien,twee meisjes waren mij aan het bespioneren.
    Groetjes van Anne.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...