woensdag 4 augustus 2010

Pauliat Kampioenschap (PK2010)

JONGENS WINNEN IN ZINDERENDE VOETBALFINALE
van onze voetbalverslaggever:
TREIGNAT, dinsdag

Na een prachtige finale hebben gisteren, in het overvolle 'Stade de Pauliat', de jongens met overtuigende cijfers (5-2) weten te winnen van de vaders. De drie uitblinkers Maarten, Yanick en Noah hebben een slimme wedstrijd gespeeld door direct vanaf het fluitsignaal, door de sterk fluitende scheidsrechter Evelien uit Nederland, vol de aanval te kiezen. Mede door het uitmuntende samenspel van Maarten, Noah en Yanick wisten zij de vaders, Maarten sr, Walther en Sjoerd alle hoeken van het veld te laten zien.

Het 'Stade de Pauliat' was feestelijk ingericht door Anne, Evelien en Sophie. Tribunes waren overvol en ook de kaart voor de vip-box was al snel uitverkocht. De bezoekers stonden te dringen voor de poorten bij kaartjes-suppoost Anne. In het stadion waren de volksliederen al te horen. Uit volle borst zongen de jongens hun volkslied mee. De vaders daarentegen konden maar met moeite de teksten van hun volkslied uitbrengen. Al vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de beste kaarten voor deze finale bij de jongens lagen. Slim samenspel, snelle counters en het alom geprezen tik-tak voetbal werd aan het uitzinnige publiek voorgeschoteld. Luid gejoel klonk er vanaf de tribunes en zelfs de vip-box nadat er verschillende grote kansen waren voor topaanvallers Yanick, Maarten en Noah, die al snel de 1-0 en 2-0 voor hun rekening namen. De fantastisch keepende keeper Maarten wist met een prachtige redding de bal uit de linkerbovenhoek te plukken van een schot van spelverdeler Walther. Net voor rust wisten de jongens de boomlange keeper Maarten sr voor de derde keer te passeren. De snelle Sjoerd wist de schade voor rust te beperken door het onzichtbare net van de tegenstander te laten bollen (3-1).

Na een welverdiende rustpauze stonden de jonge spelers alweer klaar voor de aftrap. De vaders kwamen maar moeizaam in het spelritme en konden eigenlijk alleen maar toekijken naar het slimme tik-tak spelletje van hun tegenstanders. Al snel stond de 4-1 op het, keurig door Sophie en Anne bijgehouden, scorebord te prijken. Na een korte blessure behandeling werd het spel hervat en wist Walther keeper Maarten te omzeilen en zo de 4-2 binnen te tikken. Maar de jongens lieten de koppies niet hangen en bleven het veld breed houden zodat de al dodelijk vermoeide vaders geen schijn van kans meer hadden. In blessuretijd werden de vaders genadeloos afgeserveerd met een, door de jongens, welverdiende 5-2. Jongens kampioen PK2010!

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk stukje Sjoerd, ik ben dol op voetbal. Gefeliciteerd jongens, goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag en mooie actie-foto´s.
    En...natuurlijk een prachtige overwinning voor de JEUGD!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastisch gedaan jongens. Adveo kan de junioren hier goed gebruiken!
    Dorothe

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sjoerd, laat de doelen maar staan, zondag arriveert er een vers x-tal.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...