zondag 3 februari 2008

De Boom

Op ons terrein staan verschillende mooie bomen. Er staat ook een joekel van een Es. Deze Es kan zo'n 40 meter hoog worden. Hij was al een eind op weg om deze hoogte te bereiken. Maar zo'n joekel van een Es kan ook gevaarlijk zijn. Nou vind ik bomen prachtig. Ik krijg altijd een speciaal gevoel bij mooie, hoge, grote bomen. Ook onze Es vind ik mooi. Toen we hier voor het eerst kwamen stond hij prachtig in bloei. Maar, wat ik al zei, hij kan ook gevaarlijk zijn als hij een beetje te ver doorschiet in de groei. Hij staat behoorlijk 'op de wind' en verliest dan regelmatig flinke takken. Onze buurman heeft maanden niet goed kunnen slapen van onze Es. We wisten, toen we ons huis kochten, dat we met de buren om de tafel zouden moeten om over het snoeien van De Boom te babbelen. Nou wist Daniel, onze buurman, wel een copain (vriend) die regelmatig met dit bijltje gehakt had. Gisterenmiddag was het zover, Christophe, de copain, kwam met z'n kettingzaag om eens flink de zaag in De Boom te zetten. Jammer, maar het moest echt gebeuren om hem weer in model te gaan krijgen. We moeten er niet aan denken dat op een winderige dag De Boom de geest geeft en op een van onze gasten valt, of op ons huis, of op de schuur van Daniel die pal onder De Boom staat. Dus, Christophe kwam gewapend met ladder, touw en zaag en klom in De Boom. De eerste takken werden snel afgezaagd en ook de volgende dikke kwamen al naar beneden. De laatste flinke tak (zo'n 20 meter hoog) moest voorzichtig aangepakt worden. Eerst een touw vastmaken op een bepaalde plek. Daarna inkepingen inzagen en wij met z'n drieen op de grond trekken aan het touw. Een flink gevaarlijk klusje en ik moet zeggen dat ik voor mezelf al een vluchtroute had uitgestippeld. Op een gegeven moment schreeuwde Christophe dat we moesten trekken en na luid gekraak kwam de 20 meter hoge tak (meer een boom op zich) naar beneden. Maar... hij kwam recht naar beneden en op het laatste moment viel hij de andere kant op boven op de schuur van Daniel. Een luid gekraak en gevloek volgde. Gelukkig was Christophe niet naar beneden gekomen met de tak anders had hij het zeker niet na kunnen vertellen.

6 opmerkingen:

  1. hallo familie groenedaal wij(jan louise je vader en moeder)hebben jullie nieuwe buitendeur goedgekeurd,en er een borrel op
    gedronken
    je moeder zit hier met een gek petje op, en je vader heeft een dom hoedje op,maar ja, dat komt natuurlijk door carnaval.
    knuffel voor de kindjes,we blijven jullie volgen.
    .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjonge, wat een verhaal weer. Nog wel vriendjes met de buurman?
    Volgen jullie nauw hoor. Zijn zo benieuwd als we weer komen hoe alles erbij staat. Kunnen niet wachten. Ons huis ook nog in orde?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, verhaal he! We zijn zeker nog dikke maatjes met de buurman. We zijn zelf heeeeeel blij dat hijzelf een copain had die de boom onderhanden genomen heeft. Op zondag heeft hij me de hele dag staan helpen met het wegzagen van een groot gedeelte van de takken. En wij hebben hem natuurlijk geholpen met het waterdicht maken van zijn schuur. A.s. weekend ga ik maar effe klussen bij hem om z'n schuur weer van wat nieuwe balken, dwarsbalken en dakbedekking te voorzien. Een bijkomend voordeel is wel dat zijn dakje nu wel groen gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hahaha! Dan lach ik me kapot :-)Want het boomverhaal is typisch frans! Elke jaar in de zomer als mijn familie naar de Bourgogne gaat (we hebben daar een familiehuis) komt de buurman om te "zeuren" dat hij niet kan slapen vanwegen de takken van onze grote dikke boom die naast zijn huis staat. Nou, dit horen we sinds 30 jaren denk ik! Voor jullie buurman was het DE grote kans!! Die boom was gewoon gevaarlijk en moest weg!!! Maar... eerlijk is eerlijk. De buurman will dat jullie doen wat hij wil...de boom valt op zijn schuur!!! Ik vind dit gewoon een geweldig verhaal :-)
    Dikke kus vanuit Amerika -Valerie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ valerie; wij hebben ook heel hard in ons vuistje staan lachen!! Zo zie je maar weer... The Law Of Attraction. (The Secret). Het werkt!! Volgend jaar cursus The Secret bij ons (ha, ha). We gaan gewoon een aantal nieuwe bomen planten iets verder van z'n huisje af. (Waarom bouwt hij dan ook zijn schuur ONDER een boom).

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...