Over ons

Welkom op het weblog van Felicia, Sjoerd, Anne en Noah


Inmiddels wonen wij al weer een aantal jaartjes in Frankrijk. Eind 2007 zijn wij vertrokken uit Nederland om ons leven voort te zetten op het platteland van la Douce France. We zochten iets authentieks zowel als woning en als leefomgeving. Nou dat hebben we gevonden!

Dit blog beschrijft ons leven in het gehuchtje Pauliat wat bij het dorpje Treignat hoort. We wonen in het uiterste westen van het departement Allier op de grens van drie verschillende regio's; Centre - Limousin - Auvergne. De streek, welke nog net in de Auvergne ligt, kenmerkt zich door het lieflijk glooiende coulisselandschap van de Bocage Bourbonnais. De lokale bevolking is aardig en behulpzaam. We zitten hier helemaal op onze plek.

Le Petit Pauliat is een oude grote boerderij. Voordat wij kwamen heeft het 30 jaar leeg gestaan. We zijn druk bezig om het geheel te verbouwen tot een vakantieparadijs met gîtes oftewel vakantiewoningen. In de korte tijd dat we hier nu zitten zijn we er, volgens onze gasten, al heel goed in geslaagd om dit te bereiken. En wij zijn nog lang niet klaar dus dat belooft nog veel meer!

In ons blog vind je allerlei verhalen en belevenissen over het leven hier en over de ontwikkeling van ons vakantiedomein Le Petit Pauliat, gîtes de vacances.

Nieuwe 'Une baguette et deux croissants, s'il vous plaît'-bezoekers ga er eens rustig voor zitten om ons blog door te nemen. Begin bij het begin, gebruik daarvoor het archief welke je aan de rechterkant van het scherm ziet staan. Vaste blogbezoekers, blijf terugkomen!

Au revoir
Sjoerd | Felicia | Anne | Noah Groenendaal
Le Petit Pauliat, gîtes en safaritenten

Nog meer over ons weten? Klik hier.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...