zondag 25 januari 2015

Bouwupdate 19 Landelijke keuken

Na 7 jaar trouwe dienst moest de noodkeuken dan toch echt het huis verlaten om plaats te maken voor een nieuw kloppend hart op ons domein. Afgelopen tijd zijn we druk in de weer geweest met de verbouwing en plaatsing van een prachtige landelijke droomkeuken. Als basis hebben we gebruik gemaakt van het nieuwe keukensysteem van de keukenboer uit Zweden. Als keukenblad hebben we gekozen voor een op maat gemaakte ter plekke gestorte betonnen werkblad. En als frontafwerking hebben we gekozen voor op maat gemaakt eikenhouten kastdeuren en keukenlades. Precies zoals we het graag wilde. We zijn begonnen met het verwijderen van de oude keuken waardoor er een begin gemaakt kon worden met het plaatsen van de tussenmuurtjes en de keukenonderkasten. Vervolgens alle leidingen inclusief elektra naar hun juiste plaats gebracht. Nadat alle tussenmuurtjes en onderkasten op hun plaats stonden heb ik met geweldige hulp van Bram de bekisting gemaakt voor het betonnen werkblad. Daarna heb ik in drie etappes het blad ter plekke gestort en vlak gemaakt. Een totaal nieuwe klus voor me maar een erg leuke ervaring. Het eindresultaat is fantastisch. Nadat het blad gestort zijn de lades- en deurfrontjes ingemeten en gemaakt. We hebben gebruik gemaakt van massief eikenhout wat afkomstig is uit onze omgeving en hebben eindelijk onze droomkeuken waar Felicia haar kookkunsten nog meer tot haar recht kan laten komen tijdens alle etentjes en table d'hôtes avonden met onze familie, vrienden en gasten. Kijk maar naar de fotoreportage.

Situatie bij aankoop huis in 2007

Et voilà het eindresultaat

Onze trouwe noodkeuken heeft plaatsgemaakt voor de nieuwe

Plaatsing tussenmuurtjes en Metod keukensysteem

Alle kastjes geplaatst klaar om plaatsing keukenblad voor te bereiden

Bekisting voor betonnen keukenblad met dank aan Bram

Aanbrengen beton en bewapening

Resultaat na uitharding en afwerking

Eindresultaat massief eiken lade- en deurfronten

Eiken pilasters om kasten van elkaar te scheiden

Detail schitterende afwerking

Mooie combinatie eikenfronten, geborsteld metalen grepen, Le Creuset waterketel

Betonnen werkblad met toevoeging van extra zwarte kleurstof afwerking met lijnzaadolie

Overzicht landelijke keuken, let op binnenkort met bijpassende vloer ;-)
 
En nog een panoramafoto (niet echt duidelijk) met het totaalplaatje v.l.n.r. houtgestookte Stanley Donard rangecooker zowel fornuis als centrale verwarming en geplaatst onder de ter plekke opnieuw opgebouwde natuurstenen schouw, voorraadkast gemaakt van oude Franse raamkozijnen, wandafwerking met leem, keuken met eikenhouten fronten en betonnen werkblad

2 opmerkingen:

  1. Hoi Sjoerd, heel erg leuk, je hebt het mooi doorgezet. Ik ben in Antwerpen ook al heel lang bezig met een soortgelijke keuken, betonnen bladen, kastjes inbouw in gipsblokken etcetera. Maar het ontbreekt me aan de tijd om er eens snel mee klaar te geraken. Afijn, op den duur is het toch af en dan is het hopelijk net zo mooi ;)
    groetjes
    tom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Tom! Ooit komt het ook bij jullie af en dan zal je er hartstikke blij mee zijn. Succes er mee en toch even een gaatje gaan zoeken in die drukke agenda van je ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...