woensdag 14 november 2012

Licence Restaurant

Zo daar ben ik weer. Afgelopen tijd druk geweest met verbouwingen, range cookers, rookkanalen en wat al niet meer. Tevens ben ik op cursus geweest. Ja weer even terug de schoolbanken in. Pfff, dat was lang geleden. Twee weken geleden ben ik drie dagen in Vichy
geweest. Iedereen die in Frankrijk table d'hôtes aanbiedt of een restaurant, salon de thé of wat voor eetgelegenheid dan ook wil beginnen moet een restaurantvergunning hebben. Wil je een bar, cafe, tabac beginnen dan moet je een drankvergunning hebben. Om deze Permit d'Exploitation aan te kunnen vragen bij je Mairie moet je dus deze verplichte Formation doorlopen. Zo heb ik deze twee en een halve dag aardig wat informatie gekregen over allerlei wetjes en verplichtingen. Onze groep van 15 man hadden een fantastisch bevlogen lesgever voor de groep staan. Hij zat al ruim 35 jaar in het vak en kon dus aardig wat vertellen over het reilen en zeilen binnen de horeca. Mede door deze leuke benadering werd deze ietwat saaie en taaie kost toch heel interessant. Aangevuld met iedere dag een uitgebreide lunch, zoals het hoort in Frankrijk, werd er tijdens het eten uitbundig gesproken over het vak. En zo geschiedde dat ik aan het einde van deze cursus na een klein examen mijn permit op zak had. Direct hebben we de laatste formulieren ingevuld en zijn we een Licence Restaurant bij onze burgemeester op gaan halen.

7 opmerkingen:

  1. Joehoe!
    Dat is gaaf, zo'n papiertje, mooi hoor!
    Goed gedaan ook...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Roelien. Met name het repas de midi was erg gezellig en leerzaam zo met een tafel vol vakgenoten ;-)

      Verwijderen
  2. Hoi Sjoerd,

    Proficiat! We komen van de zomer graag proeven!!
    Kook en bak ze!

    Groeten, Maurice.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Maurice. Ja dat gaan jullie komende zomer zeker meemaken! We kijken er naar uit.

      Verwijderen
  3. Hoi, daar

    Nou dat papiertje hadden jullie eigenlijk niet nodig, volgens mij was afgelopen zomer jullie table d'hôtes al helemaal top!! groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was inderdaad helemaal top met jullie als sous-chef erbij ;-) Zou heel leuk zijn als jullie komende zomer weer komen, maken we er gewoon een traditie van!

      Verwijderen
  4. Proficiat, dat hebben jullie ook weer op zak. Wij hebben onze licence nog net voor de verplichte 'stage' gekregen ;-) Maar zonder de 'achtergrondinformatie' dan wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...