zondag 4 december 2011

Bouwupdate 14

O, o, o, veel te lang geleden. Eindelijk weer eens tijd voor een bouwupdate. Even bijpraten want er is veel werk verzet. Zoals je uit de vorige bouwupdate kunt opmaken is ons huis nog niet winterklaar. Dus halverwege september hebben we nogmaals de dozen weer bij elkaar geraapt om voor de laatste keer onze intrek te nemen in de naastgelegen gîte. Direct daarna zijn we begonnen met het voegen van de benedenmuur in de toekomstige woonkamer. Dit was vroeger de koeienstal en bij onze eerste bezichtiging lag hier de mest een meter hoog. Zoals je op de foto kunt zien is er nu een prachtig gevoegde binnenmuur te voorschijn gekomen. Aan de voorzijde van het dak heb ik een zinken dakgoot geplaatst. Geen vochtige muren meer. Absoluut een verbetering. De badkamer van de kinderen is klaar. We zijn zeer trots op het resultaat en het is verdomde leuk om iedere keer weer een ander badkamertje te voorschijn te toveren. Er zullen er nog meer volgen. De buitenwanden van de slaapkamers zijn gestuct. Een leuk klusje op eenzame hoogte. De chillzolder van de kinderen welke ze kunnen bereiken via Noah's kamer is klaar en ligt al vol met relaxkussens, speelgoed en spelletjes. Het dak aan de voorzijde is van binnen nu helemaal geïsoleerd en afgewerkt. We hebben er voor gekozen om na de isolatielaag een niet alledaagse afwerking toe te passen. In plaats van gipsplaten hebben we het dak afgewerkt met firetdoek en smalle latjes. Het is even wat werk maar het geeft een prachtig resultaat. Ik heb even een rekensommetje gemaakt en tot nu toe heb ik 256 latjes eerst gebeitst en daarna er tegenaan geschroefd met in totaal 2304 kleine schroefjes... Heel fijn dat het dicht is zo net voor de koude wintermaanden. Geen striemende wind meer in huis. Op naar de volgende klus.


































3 opmerkingen:

  1. Hoi Sjoerd,

    HEEL mooi! Moet het hout nog bewerkt worden? Is de stroomkabel voor de grote krans die Felicia gemaakt heeft?

    Groeten, Maurice.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé Maurice, het hout is al behandeld en bewerkt. De kabel is inderdaad voor de megakrans, dat had je goed gezien! groeten Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kijken we even niet op jullie site, staat er al weer een enorme bouwupdate op! Leuk om te zien hoe jullie huis vorm krijgt. We moeten maar snel weer een keer langs komen om te kijken (en te relaxen, natuurlijk).

    Groetjes van de Brinkmannetjes uit Oirsbeek

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...