zaterdag 12 maart 2011

Nederlands Consulaat Lyon

Onze paspoorten zijn binnenkort verlopen. Een verlenging is dus noodzakelijk. In Nederland ga je dan even naar het gemeentehuis of stadhuis. Maar als geëmigreerden naar Frankrijk is dat een ander verhaal. Wij zijn aangewezen op de ambassade in Parijs of één van de consulaten in Lyon, Bordeaux, Marseille, Nice, Straatsburg of Toulouse. De keuze was snel gemaakt. Parijs zijn we al eens geweest. Lyon daarentegen ligt voor ons het dichtst bij en hebben we nog nooit bezocht. Er moeten enkele formulieren ingevuld worden welke je makkelijk via de site van de ambassade kunt vinden. Verder een aantal bewijzen en andere officiële papieren. Een belletje naar het consulaat in Lyon voor een afspraak is aan te raden. De pasfoto's zijn aan strenge regels gebonden. We hadden de pasfoto's ook in Nederland kunnen laten maken (tijdens ons vorige bezoekje een week geleden) maar dit waren we natuurlijk straal vergeten. Vlakbij de ambassade zit een fotografe (Photographes Créateurs) die alle Nederlandse eisen voor deze foto's kent. Het was dus ook zo gepiept en na de uitgebreide lunch in een heerlijk rustig restaurantje "La Langue de Chat", op loopafstand van de fotografe en het consulaat, konden we de pasfoto's ophalen. Bij het consulaat werden we geholpen door een uiterst vriendelijke dame. Het nam allemaal wel enige tijd in beslag maar alles moet dan ook zorgvuldig gecontroleerd worden. Na een uurtje stonden we weer buiten en zijn teruggelopen naar het gigantische plein Place Bellecour waar een joekel van een reuzenrad klaarstond om ons een prachtig uitzicht over Lyon te geven. Midden op het plein staat een enorm bronzen standbeeld van Louis Quatorze oftewel De Zonnekoning. Jammer genoeg konden we niet nog langer blijven. Een bezoekje aan het oude Lyon met haar smalle straatjes hadden we graag nog willen doen maar een ritje van ruim 3½ uur lag nog voor de boeg.

Ben je op zoek naar het adres van het consulaat in Lyon. Klik dan hier voor een directe link.

2 opmerkingen:

  1. Lyon is zeker heel erg leuk, gezien de korte afstand (relatief dan) zou je nog eens kunnen gaan!

    En dat reuzenrad,dat is natuurlijk geweldig, wat een uitzicht zul je dan hebben gehad...veel succes nog verder met de verbouwing van Le Péron en hopelijk is het al lekker lente bij jullie, groet Roelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Roelien, dat gaan we zeker ook nog eens doen.
    Het uitzicht vanuit het reuzenrad was inderdaad prachtig. De schitterende statige gebouwen van bovenaf gezien geeft een bijzondere aanblik.
    Trouwens, ben benieuwd naar je interview. Mail je het me toe?
    Groet Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...