zondag 23 januari 2011

Verbouwupdate Le Péron (3)

Er wordt hard gewerkt om Le Péron op tijd af te krijgen. De eerste reserveringen zijn al binnen. Dat geeft ons extra veel energie om door te gaan en te weten dat we niet voor niets zo hard aan het buffelen zijn. Nadat het huis winddicht gemaakt was zijn we verder gegaan met de twee slaapkamers, de woonkamer, de keuken en de badkamer. Hieronder een update. De plafonds van de twee slaapkamers toonde een triest aanblik. Niks geen isolatie, je keek rechtstreeks tegen de dakpannen aan. Het hele dak is van binnen uit geïsoleerd met een, in Frankrijk veel gebruikte methode van isolatiedekens. Geen irritaties meer van glas- of steenwol. Geen geklungel met piepschuim of ander schuimmateriaal. Het werkt heel prettig en het belangrijkste is dat het goed isoleert. Nadat alles op zijn plaats zat is het plafond afgewerkt met gipsplaten en deze worden op dit moment gestuct door mijn persoonlijke liefdevolle stukadoor, Felicia. Een tweetal muren in de slaapkamers hebben een voorzetwand gekregen. De muren in de woonkamer waren door de tijd behoorlijk vuil geworden. Met name door roet en rook van het oude houtgestookte fornuis. Het was daardoor ook een pittig klusje om deze muren schoon en vetvrij te krijgen en van een juiste kleur te voorzien. Maar met enorme schilderhulp van mijn ouders Chris en Riek is het uiteindelijk toch gelukt. De authentieke inbouwkast is ook weer voorzien van een nieuw jasje. Zodra alles een fris kleurtje heeft ziet het er direct anders uit. Regelmatig krijgen we de lokale arbeidsinspecteurs Henry en Jean over de vloer. Er wordt dan pittig gediscussieerd over de inrichting en gevaren op en aan de bouwplaats. Oude technieken worden uitgelegd en onderwezen. Ondertussen heb ik mijn aandacht verplaatst naar de keuken. Ook deze muren zijn gewit. De keukenkastjes zijn geplaatst. Het werkblad moet nog komen. Zodra de keuken helemaal geplaatst is en aangesloten op de waterleiding en de afvoeren dan is de badkamer aan de beurt. Ondertussen zijn er diverse bomen gesnoeid en gerooid. Daardoor heeft de tuin een nog ruimere aanblik. En tevens is er ruimte gekomen om de septictank met bijbehorende vloeiveld in te graven. Ook deze klus pakken we zelf aan en is gepland in maart. Bref, we zijn er nog niet maar de contouren worden zichtbaar.










































































3 opmerkingen:

  1. Beste familie Groenendaal,
    Ook dit ziet er weer allemaal indrukwekkend uit. Er wordt hard gewerkt, en jullie kennende zal het resultaat er uiteindelijk ook weer naar zijn.
    Groetjes familie Erkens

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi jongens,

    Leuk weer een up-date.
    Nog even en het is weer een huis met een hart. Heel leuk.
    Succes verder en hopen binnenkort weer eens een weekend langs te komen. Laten het wel even weten wanneer dat gaat worden.

    Lieve groetjes Remi en Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastisch die ouwe mannekes op die foto. Het ziet er weer goed uit, en weer een sneltreinvaart. Petje af. Hartelijke groeten, Dorothe en de rest

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...