zaterdag 3 juli 2010

Picknick

Met een volle koelbox en mand vertrokken we om één uur 's middags naar ons meer van Treignat, l'étang d'Herculat. De vakantie is aangebroken en de jaarlijkse schoolafsluiting stond op het program. De kinderen waren er al. Zij hebben het stuk gelopen van school naar het meer. Martine en Annie, de twee fantastische schoolkoks die dagelijks een heerlijke gezonde maaltijd voor alle kinderen van de school maken, waren al verschillende lekkere dingen aan het uitdelen. Iedereen zocht een plekje in de schaduw. Uitgebreid werd er gegeten en gedronken. Olivier, één van de vaders, zorgde voor de muzikale omlijsting door diverse Franse meezingers op zijn gitaar te spelen. Om een uurtje of drie is de hele groep weer terug gewandeld naar het dorp. En wij? Wij zijn als een speer teruggereden naar huis om natuurlijk de wedstrijd Nederland-Brazilië te gaan kijken. Wat een knaller! Fantastisch! 's Avonds na de wedstrijd is iedereen weer teruggekomen naar het meer om de picknick tot in de laatste uurtjes vrolijk verder af te ronden. Joie de vivre!

1 opmerking:

  1. Heey Anne en Noah, een hele fijne vakantie gewenst met veel plezier en lekker luieren. Is wel verdiend na een jaar hard werken. En wat een leuke en lekkere afsluiting van het schooljaar. Milan is met de groepen 7 naar Toverland geweest, ook leuk natuurlijk, maar zo'n meertje in de buurt is ook niet mis. Ira heeft haar brugjaar afgesloten door lekker te wokken met de klas. Zij is begonnen aan haar proefwerkweek en kijkt uit naar 8 weken vakantie.
    En inderdaad, een fantastische wedstrijd was dat, doodstil op straat, luid gejuich, oeh's en ah's bij de tv. Volgens mij leven de meeste mensen nu van wedstrijd naar wedstrijd. Nou ja, is wel gezellig hoor, samen voetbal kijken. Dus voor morgen veel kijkplezier. Groetjes van
    Ira, Milan, Rolf en Dorothe

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...