donderdag 18 maart 2010

Bouwupdate (8)

Na een flinke voorbereiding was het gisteren dan eindelijk zover. De vloer kon gestort worden. Er gaat zo ontzettend veel tijd zitten in het voorbereiden hiervan. Eerst de zandvloer zo goed en zo kwaad als kan gaan egaliseren. Daarna plastic op de grond leggen. Vervolgens isolatieplaten en krimpnetten. Alle electrabuizen en waterleidingen moesten op de juiste plek liggen. Piepschuim randje rondom tegen de muur. De hoeveelheid is te veel om zelf te gaan draaien met een betonmolentje dus hebben we een grote betonwagen besteld. Er zijn verschillende wagens in omloop. Wij hadden een wagen nodig die ook een 'tapis' heeft. Dat is een soort lopende band waarmee je het beton achter in de ruimte kunt krijgen. Je hebt dus geen grote slang of pompwagen nodig. Ideaal voor ons project. Tussen negen en half tien zou de wagen komen. Het werd uiteindelijk half elf. Maar ook daar ga je aan wennen hier in Frankrijk. Doe je dat niet dan heb je het zwaar hier. Ik heb hulp gehad van drie geweldige kerels. Zonder hun hulp was het onmogelijk om dit vloertje te storten. Bij aankomst van de betonwagen heeft de chauffeur de 'tapis' uitgeklapt en vervolgens de hele combinatie achteruit tot zo ver hij kon komen. De septictank ligt voor de deur dus daar mocht hij absoluut niet in de buurt komen. Maar doordat de lopende band een heel eind naar achteren steekt kom je op de juiste plekken.
Op het moment dat de molen gaat draaien komt het beton netjes via de lopende band in een rustig tempo de spuitmond uit. Daarna is het harken geblazen. Alles goed verdelen en de juiste hoogte in de gaten houden. Binnen een uur lag het beton op zijn plaats. Ik had verwacht dat dat veel langer zou duren. Als je het beton goed nat laat bezorgen dan vloeit het veel makkelijker uit. Dat was een mooi moment. De schouderklopjes vlogen over en weer en onder een stralend zonnetje en een temperatuur van 19 graden even een proost uitbrengen met een heerlijk koele Panaché. Daarna het vloertje mooi vlak trillen. Ik had vier grote soort van stampers gemaakt waarmee je heel makkelijk de vloer kunt aftrillen en vlak trekken. Het resultaat na nog een klein uurtje was een mooi vlakke en strakke vloer. Om één uur 's middags was de klus geklaard. Belangrijk is het om daarna natuurlijk lekker te eten dus de hele keuken zat vol met werkmannen, werkvrouwen en kinderen. Joie de vivre!









6 opmerkingen:

  1. Super!
    Dat wordt echt heel mooi!

    Groeten, Maurice.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Sjoerd en Felicia,

    Ziet er goed uit. Fijn, van die grote sprongen.
    Remi de groetjes ;-)

    Doei doei

    Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig Sjoerd!
    Ik mis alleen de leukste foto: Die van al die mensen die de keuken vulden om gezellig te eten en na te praten ;-)
    Groetjes, Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Eva: de honger was zo groot dat ik gewoon vergeten ben om inderdaad die leuke foto te maken :-)) Ach we moeten hier nog wel wat meer vloertjes storten dus dat gaan we gewoon nog eens overdoen. Trouwens jullie kamer en suite is prachtig geworden... chapeau voor Werner, ook de nestkasten, leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, samen na een klus lekker eten, drinken en nagenieten van de geleverde prestatie is geweldig. Heel herkenbaar, de spanning of alles gaat zoals gepland en gehoopt. Er worden dan ook vaak van die leuke "sterke (bouw)verhalen" verteld, heerlijk.
    Ik vind het trouwens prachtig uitzien zo'n strakke betonnen vloer.
    Complimentjes voor de voortgang, groetjes uit een lente-achtig Oirsbeek.
    Dorothe

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Familie Groenendaal,

    dat is nog eens meters maken. Mooi gedaan hoor !!

    groet fam Erkens

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...