dinsdag 20 januari 2009

Een gezellig diner

Afgelopen weekend waren wij uitgenodigd voor een etentje georganiseerd door het comité des fêtes. Zo'n 40 mensen die geholpen hebben bij het mossel- en oesterfeest van afgelopen november waren daar aanwezig. Dit zou dus een echt Frans eetfeest gaan worden en dat werd het ook. Na de uitgebreide apéro konden we aanschuiven aan de lange tafel. We hebben ons uiteindelijk door alle eetgangen heen geworsteld om vervolgens midden in de nacht eindelijk ons bedje in te rollen. Pfff, ja ze kunnen er wat van die Fransen, eten, borrelen en vooral natafelen.

3 opmerkingen:

  1. Loon (voedsel in dit geval ;-) ) naar werken en tegelijk een stap verder in de integratie. Succes met jullie eerste officieel seizoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Natafelen"? Wat een leuke woord zeg en inderdaad dat doen de Fransen graag. Je moet aan Paul vragen! Hij had altijd een hekel aan natafelen bij mijn familie. In de zomer kan dat uren duren... :-) Grappig dat jullie het merken. Het is gewoon normaal in Frankrijk! Eten jullie nog op de nederlandse tijd (ca. 18:00) of beginnen jullie langsamerhand laat te eten?
    Witte groetjes -Valerie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Valerie; ja, wij zijn al vrij snel in het begin de Franse eettijden gaan volgen. Heerlijk wat later aan tafel. A plus!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...