zaterdag 24 januari 2009

De schoorsteen rookt weer

Een half jaar geleden hebben we de oude schoorsteen weer opnieuw op laten metselen. Dit was een heel karwei en hiervoor hadden we natuurlijk een joekel van een steiger nodig en mensen die toch wat meer verstand hebben van schoorstenen. Na drie dagen was alles weer in orde en hebben we ook twee van die mooie ''lantaarntjes'' er op laten zetten om het geheel mooi af te maken. Echter, een aantal weken geleden begon de trek van het rookkanaal toch behoorlijk af te nemen. We hadden er ook een flexibele inoxbuis in laten zetten dus dat ging als de brandweer in het begin. Maar, zoals ik al zei, enkele weken geleden verminderde deze trek met de dag. We zagen al snel dat de openingen in de lantaarns behoorlijk dicht begonnen te zitten. Dus wij de ramoneur (schoorsteenveger) gebeld. Een dag later stond hij al op de stoep en vertelde ons direct dat de lantaarns interdit waren. Ja, verboden als je op hout stookt. Wel toegestaan als je op gas stookt. Aangezien onze houtkachel toch echt beter op hout gaat betekende dit voor ons dat de lantaarns er weer af moesten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De volgende dag naar de aannemer gereden die dit klusje geklaard had bij ons want hij had dit natuurlijk moeten weten. Het was niet de eerste keer dat er een schoorsteen vernieuwd moest worden. Afin, na een goed gesprek stond hij gisteren al op de stoep. Snel de steiger opgebouwd (en dat met een pittig stormpje die over Frankrijk heeft geraast) en de twee lantaarns er af gehaald. En ons kacheltje gaat weer als de brandweer.

2 opmerkingen:

  1. En kun je nu iets leuks met die lantaarns doen? In de tuin zetten ofzo? Jullie verzinnen vast wel iets creatiefs.... Hopelijk tot gauw! De Hummelstedes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik heb al een ideetje. Romantische theelichtjeshouder voor op de apéro tafel ;-) Kom snel eens langs!! We horen het wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...