woensdag 6 augustus 2008

Kanotocht op de Sioule

Gerben en Eefje zijn een aantal dagen bij ons op bezoek geweest. Zij zijn oude kanomaatjes van ons van Europagaai en Riverproof. Dat werd natuurlijk weer even de kano aantrekken! Op naar de Sioule. Een aantal dagen hiervoor hadden Kees en Marjolein (ook al twee oude kanomaatjes) deze rivier gevaren en ons aangegeven dat het zeer leuk was gelegen in een prachtige natuur. De Sioule ligt op een uurtje rijden ten zuiden van ons vandaan en stroomt door de prachtige regio van de Combrailles. Na de kano's ingeladen te hebben zijn we naar het instappunt gereden. Noah en ik zouden gaan varen in de Topoduo en Gerben en Eefje in hun éénpersoons kajaks. Dit stukje Sioule stroomt door de Gorges de Chouvigny, een smal stukje kloof met behoorlijk hoge rotswanden en leuke stroomversnellingen. Onderweg kom je ook nog het château de Chouvigny tegen. Een leuke dagtocht welke ik zeker in de toekomst vaker ga doen met iedereen die graag eens kennis wil maken met kanovaren. Noah heeft zelf flinke stukken alleen gevaren in de kajak van Eefje. Kijk maar naar de foto's.

2 opmerkingen:

  1. De Sioule! Die kennen wij heel goed! Wij hebben zes maanden aan de Sioule gewoond, hij stroomde direct onder het raam van Fiefjes slaapkamer. En we hebben heel wat kanovaarders, lege kano's en langsdrijvende peddels geobserveerd.
    Groetjes van Tessel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Tessel, ik heb het even opgezocht, Moulin du Bouchet, da's vlakbij waar wij uitgestapt zijn. We hebben tot St Gal gevaren. Het is een schitterende omgeving daar. Groeten Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...