donderdag 13 maart 2008

Het Oude Hek

"Sjoerd, ik heb iets prachtigs gevonden tussen de struiken!". Felicia kwam het huis binnenstormen. Tussen de bocage (struik-erfafscheiding) ligt een oud hekwerk, zomaar achteloos weggegooid ooit in vroegere tijden. Nu moet je weten dat de Fransen werkelijk vanalles achterlaten op hun erf. Iedere keer weer vind je oude werktuigen, gereedschappen en wat al niet meer. Kom, die gaan we eruit trekken. Kunnen we iets moois van maken. Dit was een mooi klusje voor onze allernieuwste aanwinst. Vorige week hebben we een minitractortje, ja een echte mini, gekocht voor de werkzaamheden op ons erf. Grasmaaien, moestuin frezen en ploegen, grondverzet, noem maar op. We moesten erg wennen aan het idee dat we een minitractor hadden gekocht. We zijn heel blij dat we ''klein'' kunnen beginnen met trekkerrijden. Ontzettend leuk om te doen en enorm handig als je aardig wat grond hebt. Anne en Noah door het dolle heen dat we ''iets'' gingen doen met de trekker. Allereerst hebben we het struikgewas losgeknipt van het hek. Een hels karwei want het zat helemaal verwrongen met het hek. Daarna flink wat grond weggeschept en daar kwam het hek al bloot te liggen. Ketting vastgemaakt en in z'n lage gearing. Dit is een makkie voor zo'n oud beestje. Anne en Noah hadden ondertussen ook nog oude tractorbanden gevonden in de struiken en die hebben we er ook direct uitgetrokken. Binnenkort gaan we ook de cyclomaaier eens uittesten om een mooi parkje van onze tuin te kunnen gaan maken. Het gras is nu nog hobbelig maar als het maar goed bijhouden dan wordt het vanzelf een mooier grasveld. Natuurlijk niet zo'n strakgeschoren gazonnetje maar dat willen we ook niet.

2 opmerkingen:

  1. Bonjour les futurs francais! Prachtig de tractor! Heerlijk zoiets te kopen en darmee bezig te zijn!!
    We volgen jullie elke dag! Als ik geen zin/tijd heb om iets op onze blog te schrijven, dan ga ik gewoon op jullie blog :-)
    De lente komt ook onze kant op! Eindelijk! Het is heel raar naar buiten te gaan zonder te vriezen! Heerlijk...
    Hoe gaat het op school? Praten Noah en Anne nog geen frans tegen elkaar? ;-) Gaat het met het huiswerk? Hier praten we nu een "melange" van 3 talen! Het wordt nu tijd alleen maar Engels te praten.
    Als ik jullie kan helpen met vertalen, laat maar het weten. Ik help jullie graag, dat weten jullie!
    Groetjes uit een bijna warme amerikaanse noordpol!!!
    Valerie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve alle vier,

    Jullie gaan als ´n trein en wat ´n doelmatige en leuke nieuwe aanwinst in de vorm van jullie tractor. Deze zal zeker uitstekend van pas komen.
    Alles verder goed? Hier prima. Druk met muziekmaken door pa, ik met hobby´s enz., dus dat is ´n goed teken.
    Volgende week bezoek uit Terheijden. De kinderen vinden het bere-interessant. Hopen maar dat het een beetje goed weer is, dan kunnen ze hun hart ophalen om met z´n vieren buiten te spelen.
    Ga zo door en duizend knuffels voor Anne en Noah en voor jullie een dikke kus.
    Pa(opa) Chris
    Ma (oma Riek).

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...