maandag 31 maart 2008

De Zwaluw

Al een aantal dagen zie ik regelmatig plotseling zwaluwen voor ons keukenraam opdoemen. Ze komen hard aanvliegen en vlak voor het raam draaien ze weg. Nu moeten jullie weten dat er decennia lang zwaluwnestjes in onze keuken aan de balken gezeten hebben. Zwaluwen hebben de eigenschap dat ze altijd terugkeren binnen 2 km van hun broedplaats. Zwaluwen zijn mooie zangvogels en je hoort ze dan ook 's ochtends vrolijk fluiten. In de stallen en schuren hebben we nog veel nestjes aan de balken zitten. We laten ze zo lang mogelijk daar hangen zodat de zwaluwen zich verder kunnen voortplanten. Echter in het woonhuis konden de nestjes natuurlijk niet gehanteerd blijven. Met pijn in ons hart hebben we ze in januari van de balken gehaald. Maar de zwaluwen die vorig jaar in onze keuken hun nestjes hadden komen nu voor een gesloten raam. Ik hoop maar dat ze weer een nieuw nestje vinden of maken in een van de schuren.

3 opmerkingen:

  1. Ja, leuk al die zwaluwen (en hun nestjes). Bij Simon en Juul prijkt, als herinnering, ook nog een verlaten vogelnestje aan de hanenbalken in de keuken....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waouh! Zwaluwen al? Leuk. De lente is echt bij jullie zeg! Dit is een van de mooiste naam in het frans vind ik: une hirondelle :-)

    Groetjes vanuit een weer witte Minneapolis. grrrrrr.....
    Valerie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hey Sjoerd,
    Op 11 maart schreef ik op de blog van onze honden Bas & Belle ongeveer hetzelfde onder de titel "komen ze terug ?"
    Graag lezen ?: http://blog.seniorennet.be/Bas_en_Belle/
    Wij hier in de Charente hebben de zwaluwen nog niet gezien
    Jan Faes

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...