maandag 7 januari 2008

De eerste schooldag!

Vandaag begon het echte leven weer voor mijn gevoel. Einde vakantie, tijd voor de dagelijkse dingen. Zondagavond wilde de slaap maar niet komen, hoe zou het zijn die eerste dag op school? Zullen ze snel wennen, begrijpen ze de juf wel? Ook de kinderen waren onrustig, Anne omdat ze niet kon wachten en Noah vroeg zich af hoe dat nu moest met al die Franse kindjes. Eenmaal op het schoolplein was er meteen een warm welkom van Mme Cantin, de kokkin. We hadden haar al verteld dat we de kinderen de eerste weken even rustig aan wilden laten wennen, dus, tussen de middag thuis een boterham eten ipv warm eten op school. “Prima, maar dan missen jullie wel mijn lekkere taart als toetje!” Was haar antwoord. Daarna naar de juffen toe, even de benodigde papieren overhandigen, bonne année wensen en de tassen ophangen. Anne en Noah vonden het al snel te lang duren en wilden het plein op om te spelen. De eerste tijd zitten Anne en Noah in dezelfde klas zodat ze samen wat aparte lesstof krijgen om de taal wat sneller op te pikken. Ook wordt er meteen gekeken bij welke klas ze kunnen instromen. Nog snel een kus, en nu toch echt weg gaan. Sjoerd en ik naar Montluçon, kozijnen bestellen, stroom regelen bij de EDF en snel weer terug om op tijd bij school te staan. Een boze Anne komt het plein op; ”waarom mogen wij niet blijven eten op school?“. “Ik wil ook hier eten, ik wil niet naar huis!” Noah valt haar bij, ook hij wil liever blijven. En wij maar denken dat we ze een plezier doen door ze tussen de middag op te halen. Niet dus. Vanaf morgen blijven ze dus over. Gelukkig was er om 13.00 uur nog taart over en mochten ze aanschuiven voor het toetje. Het is wel duidelijk, de kinderen voelen zich al op hun gemak. Het is heel fijn om te zien dat ze het naar hun zin hebben. Na school nog even naar Pauliat waar Sjoerd en ik de werkplaats aan het inrichten zijn. Anne weer vol goede moed verder aan de hut en Noah natuurlijk op zijn fiets door het dorp. Even gebeld met het thuisfront om te vertellen dat de eerste schooldag prima is gegaan en daarna terug naar Chateux want we zijn alle vier toch wel moe van alle indrukken.

Salut Felicia

4 opmerkingen:

  1. Geplaatst door Sjoerd maar geschreven door Felicia! Leuk om te lezen dat de kids zo'n goede start hebben gemaakt. Hoeveel kinderen zitten er op de school?
    Ik heb die eerste dag van het regyuliere Franse leven wel aan jullie gedacht hoor! Tot later. Liefs, Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend fijn dat het voor allebei een succes was, de eerste schooldag! Ik zit soms bij "Ik Vertrek" met tranen in m'n ogen als ik die kindertjes zie die van hun vertrouwde school worden weggeplukt en vervolgens niet direct hun draai vinden op de nieuwe school. Maar het kan dus ook anders! Heerlijk voor jullie, dat is een zorg minder. Zelf kijk ik reikhalzend uit naar de dag dat Fief en Bonje allebei naar school gaan, zodat we eindelijk tijd hebben om te klussen! Eerst maar hopen op een plekje op het kinderdagverblijf voor Bonje....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bonjour Franse buren!
    Jaja, het 'echte leven' is weer begonnen. Fijn dat Anne en Noah het nu al leuk vinden op school! En succes met het verbouwen. Ben erg benieuwd wat er allemaal al is gebeurd als we volgende keer weer in Pauliat aankomen.
    Groetjes, Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi allemaal,

    Wat fijn dat de eerste schooldag voor jullie allemaal zo goed is gegaan. Wij moesten wel erg aan jullie denken.

    Heel veel groetjes uit Oirsbeek,

    Marc, Ria, Vera en Tim

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...