zondag 26 augustus 2007

De zoektocht naar een plekje

In de tijd dat wij al kajakend door Frankrijk gingen hebben we behoorlijk veel mooie gebieden gezien. Zo hadden we wel een idee waar we terecht wilde komen maar of dat ook zou lukken dat was de vraag.

We hebben gezocht in de Pyrenees Atlantiques (64), Dordogne (24), Correze (19), Haute Vienne (87), Cantal (15), Aveyron (12), Creuse (23), Puy de Dome (63). Bouwvallen gezien waar grof geld voor gevraagd werd, prachtige boerderijtjes gezien maar te weinig gebouwen erbij, te dure schitterende landhuizen wat boven ons budget lag, te afgelegen boerderijen wat heel leuk lijkt maar toch niet zo leuk blijkt te zijn, te koude gebieden, te warme gebieden, te toeristische (dus dure) gebieden, te veel 'Engelse' enclaves, te veel 'Nederlanders' enclaves, kortom het was een behoorlijke zoektocht geworden waar we veel plezier aan beleefd hebben.

2 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar! Alleen vond ik dit een vreselijke periode. Wat een gedoe... Makelaars die ons steeds maar weer meenemen naar huizen die totáál niet aan onze wensen voldeden, alsmaar weer hoopvol daar naar toe sjouwen en toch teleurgesteld worden (en dat met een baby). Gelukkig was het bij het achtste huis (geloof ik) al raak. Maar dat was ook niet leuk, want toen wilde ik het zo graag hebben dat ik er heel zenuwachtig van werd en niet meer kon slapen. Vreselijk blij toen het bod geaccepteerd was en we deze fase konden afsluiten. Nee, ik vond er niks aan! Voorlopig gaan we hier dus niet weg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt. Je zoekt je suf op internet, in krantjes, in bladen, bij de notaires, bij makelaars, in het cafe, bij de bakker, maakt afspraken voor bezichtigingen, trekt je laarzen aan om door de modder en het hoge gras te struinen, maakt foto's bij de vleet, opmeten, indelen, dromen, oefff het dak ziet er toch niet zo goed uit, nee de muren staan bol, noem maar op, weer terug naar Nederland, weer terug naar Frankrijk, weer terug naar Nederland... We waren heel blij dat we eindelijk iets gevonden!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren!
Als je geen google-account hebt dan kun je het rondje vóór Naam/URL selecteren. Vul je naam in (url hoeft niet).
Bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...